MSI GP66 Leopard | NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Laptop

MSI GP66 Leopard | NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Laptop
MSI GP66 Leopard | NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Laptop

MSI GP66 Leopard | NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Laptop
MSI GP66 Leopard | NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Laptop

specifikációk a gyártó oldalán: GP66 Leopard 10th Gen Intel® Core™ processor / GeForce RTX™ 30 series

Összegzés

A jelenlegi ára durván 600.000 Ft.- körül mozog ezzel a felszereltséggel, habár itt nálunk nem igazán találtam kínálatot.
Az összeszerelés minősége rendben van és a teljesítményre sem lehet okunk panaszkodni. Nem tartozik a könnyen hordozható gépek közé, de itt nem ez a koncepció és Gamer vonalon ezt én nem tekintem kompromisszumnak. Az üzemidő töltő nélkül kiegyensúlyozott üzemmódban kb. 1.5 – 2 óra, teljesítmény üzemmódban kb. 40-50 perc. Itt érzek némi gyengeséget, azért egy izmosabb üzemidő jól jönne még hozzá, szóval bármerre indulsz vele a töltő mindig legyen nálad!
A kijelző számomra tökéletes élményt nyújtott játék közben és erre a célra ez a 144Hz IPS panel nagyon jól megfelelt. Melegedni természetesen melegszik, de ha már zavaróan forró a fenti gombsorok használata a keletkezett hő miatt, könnyedén fokozottabb hűtésre kapcsolhatunk. Ebben az esetben nagyon megjön a hangja, de általában egy ilyen hordozható játékos gépet egy jó headsettel szoktunk használni és így ettől a problémától is el lehet tekinteni. A hőelvezetés jól meg van oldva, de mint a többi hasonló kategóriában lévő gépeknél itt sem opció az ölünkben tartani, inkább egy jó hűtőpad beszerzése lehet még a cél. A billentyűzet használata kényelmes, jól konfigurálható és a touchpad sem gyenge darab, habár itt az sem az állandó használatra született. Arra kis időre, amíg nem játszunk vele tökéletesen teszi a dolgát. A hangzás mondhatni átlagos, semmi kiemelkedő, de többnyire vagy headset, vagy külső audio eszköz fogja dübörögtetni a hangokat.
Akkor, ha a mai videókártya árakat nézegetjük, avagy a jelenlegi felhozatalt, akkor gyorsan feleszmélhetünk, hogy ha egy RTX3070-es notebookot szeretnénk beszerezni, mindenképpen jó opció lehet számunkra. Az említett kompromisszumok (nehezen hordozható, rövid üzemidő, fokozott teljesítmény esetén melegedés és hangos hűtés), pedig csak akkor lesznek számodra zavaróak, ha nem csak játékra tervezel gépet venni, hanem más munkákra is!


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .