Megérkezett a Huawei P30 Lite

Budapest, 2019. április 15. – A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta a P30 széria legújabb okostelefonját. A P30 Lite-ot a gyártó egy 48 MP-es főkamerával és egy 8MP-es ultraszéles látószögű kamerával szerelte fel, mellyel a felhasználók akár 120 fokos szögben is fotózhatnak. A készülék tripla kamerarendszerének harmadik tagja a 2MP-es lencse, amellyel kiváló mélységélességű fotók készíthetők. A P30 Lite a fotózás mellett a szuperlassítású mozgóképkészítést is támogatja, mellyel a felhasználók a legapróbb részletekig kiemelhetik videójuk alanyának mozdulatait.

Fotózás, ahogy eddig soha

A Huawei legújabb okostelefonját, a P30 Lite-ot csúcskészülékekhez méltó fotózási képességekkel látta el. A tripla kamerarendszer 48 MP-es lencséjével az okostelefonok piacán az eddigi legnagyobb felbontású, részletgazdag fotók készíthetők. A hátlapi kamerák támogatják az ultraszéles látószögű fényképezést is, így az erőteljes kameraalgoritmusoknak köszönhetően a felhasználóknak a tökéletes fotózás élményéhez nem lesz szükségük egyéb felszerelésekre, mindössze az okostelefonjukra. A készülék a gyártó által szabadalmaztatott SuperSampling, valamint veszteségmentes zoom technológiáját használja, mellyel a professzionális telefotó lencsék kétszeres optikai zoom-jával megegyező teljesítmény érhető el. A P30 Lite ultraszéles látószögű 8MP-es kamerája 120 fokos látószöget biztosít, amely kétszerese a hagyományos okostelefonok kameraképességeinek. Ez különösen hegyekkel tarkított tájak, vagy városi felvételek esetén eredményez kiváló minőségű képeket.

A látvány magáért beszél

A P30 Lite-ot a gyártó úgynevezett CMOS szenzorral szerelte fel. A Quad Bayer technológiával a P30 Lite kamerája kiváló minőségű fotókat készít alacsony fényviszonyok között is, valamint megszűnteti a „rövid” és „hosszú” expozíció közötti késleltetést HDR-fotók készítése esetén, ami jelentős piaci innovációnak tekinthető. A készülék 6,15 hüvelykes, 84,1 százalékos képernyő-test arányú Dewdrop kijelzőjén található apró notch-nak köszönhetően a felhasználók szinte káva nélküli felületen, lélegzetelállító minőségben tekinthetik meg a különböző képes és videós tartalmakat.

Uralja az éjszakát

A Huawei P30 Lite szuper éjszakai (Super Night) módban biztosítja, hogy a felhasználók az okostelefonnal akár 6 másodperces folyamatos kézi exponálást követően is kristálytiszta és élénk színvilágú felvételeket készíthessenek. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a készülék képes élesen elhatárolni egymástól a fotó alanyát és a hátteret is. A P30 Lite az expozíciós idő alatt készült összes felvételt rögzíti, még mielőtt az MI-vezérelt funkciók kiválasztanák a legjobban sikerült fotót és automatikusan korrigálnák a kéz mozgása miatti esetleges elmosódásokat. Az így készített sok-sok képet a P30 Lite mind egymásra helyezi a megfelelő fényviszonyok megjelenítése érdekében, ezért a fotó a felhasználó számára a tökéletesen fényelt és részletgazdag, spontán alkotásnak tűnik.

Az érzékelők és szoftverek együttes munkájának köszönhetően a P30 Lite-tal rögzített kézi éjszakai felvételek is tűélesek lesznek és alacsony fényviszonyok között is megőrzik részletgazdagságukat. A lencsék megakadályozzák a ragyogó fények alatti kiégést is függetlenül attól, hogy a fényforrás természetes (pl. tábortűz) vagy mesterséges eredetű-e (városi fények).

Erő és elegancia

A P30 Lite teljesítményéről az új Kirin 710 chipkészlet gondoskodik. Az okostelefonon a legújabb EMUI 9.0.1 felhasználói felület fut, a 128GB-os belső tárhelynek köszönhetően a készülék tulajdonosának akkor sem kell aggódnia, ha sok nagy felbontású fotót készít. A P30 Lite-ban helyet kapott a továbbfejlesztett GPU Turbo is, így az okostelefon a korábbinál jobb játékélménnyel szolgál. A P30 széria legkisebb tagja támogatja a videó-csengőhangokat, amelyek használatához az okostelefon-tulajdonosok videóklippeket tölthetnek le különböző weboldalakról vagy a közösségi médiából. A készülék továbbá a 480fps szuperlassítású videókészítésre is képes, mely a mozgást tizenhatod sebességére lassítja, így kiemelve a felvétel alanyának mozdulatait.

A készülék különleges megjelenését a több színben pompázó hátlap biztosítja. A Huawei ennek a hatásnak az eléréséhez két típusú fóliát használt: az első, színátmenetes réteget egy második, lézerrel kezelt követi. A felső fóliaréteg finom textúrája visszaveri és szétszórja a fényt, ezzel egyedülálló ragyogást kölcsönözve a készüléknek, ami napfényes időben különleges és elegáns látványt biztosít.

A Huawei P30 Lite Éjfekete, Gyöngyház fehér és Pávakék színekben április közepén érkezik a hazai kiskereskedők és szolgáltatók polcaira bruttó 124.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .