Xiaomi Redmi 6 használati tippek

 

Xiaomi Redmi 6 használati tippek
Xiaomi Redmi 6 használati tippek

A Xiaomi Redmi 6 készüléket itt már bemutattuk nektek!

A következő leírásban összeszedtem néhány beállítást, amit már sokan kérdeztek tőlem. Nem nagy dolgokról van szó, de megkönnyíthetjük velük a mobiltelefon használatát, ha tudjuk milyen beállítást hol is keressünk pontosan.

Igaz, a funkciók, beállítások változhatnak egy frissítés telepítése során, de remélhetőleg az alábbi beállításokban már nem lesznek nagy eltérések a közeljövőben.

MIUI verzió: MIUI Global 10.2 | Stabil 10.2.6.0(OCGMIXM)

Képernyőkép készítése:

Képernyőképet többféle módon is rögzíthetünk. Talán a legismertebb módszer a hardveres bekapcsológomb és hangerő lefelé gomb egyszerre nyomva tartása, amíg a képernyőkép el nem készül.

Beállítások -> További beállítások -> Gombfunkciók és kézmozdulatok -> Képernyőkép készítése

Alapértelmezetten ha a képernyőn lefelé húzzuk egyszerre három ujjunkat, akkor képernyőkép készül, de állíthatunk más mozdulatra, gombnyomásra is képernyőkép készítést ebben a menüpontban.

 

Az állapotsor kapcsolóihoz is tudunk állítani egy Képernyők. gyors kapcsolót, aminek a megnyomásával szintén képernyőképet készíthetünk telefonunkon.

 

Képernyőkép felvétele:

A főképernyőn az Eszközök között található a Képernyővideó-felvevő alkalmazás, szóval nem kell a Google Play Áruházban keresnünk, ha rögzíteni akarunk valami tevékenységet, játékot a telefonunkon.

 

Téma beállítása, háttérkép beállítása:

A főképernyőn, ha egy üres részen nyomva tartjuk az ujjunkat, akkor megjelenik alul egy menüsor. Ezt a menüt kettő ujjunk összehúzásával is elő tudjuk hívni.

Háttérkép – Widgetek – Beállítások

Itt állíthatjuk a háttérképeket, mini alkalmazásokat az asztalra (főképernyőre) helyezni, vagy módosítani az áttűnési hatásokat, az alapértelmezett képernyőt, zárolni tudjuk a kezdőképernyőnket (viszlát vándorló ikonok), vagy megüresedő ikonhelyek kitöltését. A Továbbiak funkcióra nyomva, pedig a Kezdőképernyő és előzmények beállításban találjuk magunkat.

Ezeket a beállításokat a Beállítások menüből is elérjük az alábbi útvonalakon:

 • Beállítások -> Háttérkép
 • Beállítások -> Témák
 • Beállítások -> Kezdőképernyő és előzmények

 

Csengőhang megváltoztatása, zene feltöltése telefonunkra:

A telefont csatlakoztassuk az USB kábel segítségével számítógépünkhöz, majd megjelenik az értesítő panelen Az eszköz USB-s töltése felirat. Erre ha rányomunk, akkor választhatjuk a Fájlok átvitele opciót.

Most már elindíthatunk egy Windows Intézőt és az Ez a gép résznél, ha belementünk látnunk kell egy Redmi 6  eszközt. Most már rákattinthatunk a Redmi 6 eszközre és tallózhatjuk a telefonunk tárhelyét, illetve másolhatunk rá, másolhatunk róla, vagy törölhetünk róla.

Abban az esetben, ha zenét másolunk rá és leválasztottuk a gépről lehet, hogy kell neki egy újraindítás és már megfogjuk találni a telefonra frissen feltöltött zenéinket.

 

Biztonsági beállítások, ellenőrzés:

A főképernyőn található Biztonság alkalmazást használhatjuk a feladatra. Itt tudjuk optimalizálni a telefonunk teljesítményét, az ideiglenes fájlokat tudjuk törölni, biztonsági vizsgálatot indítani (víruskeresés), vagy az akkumulátor teljesítményt ellenőrizni, konfigurálni.

A víruskereső az Avast adatbázisát használja, ami számomra nagyon megnyugtató, hiszen én mindig elégedett voltam az Avast vírusirtójával.

Még megtalálható a Mély tisztítás, Adathasználat, Alkalmazások kezelése, Tiltólista, Játékteljesítmény-növelése, Második asztal, Klónozott alkalmazások funkció.

 

Alkalmazásengedélyek kezelése:

Biztonság -> Alkalmazások kezelése -> (alkalmazás kiválasztása) -> Alkalmazásengedélyek

 

Ujjlenyomat-olvasó programozása:

Beállítások -> Képernyőzár és ujjlenyomat -> Ujjlenyomatok kezelése

 

SIM névjegyek kijelzése:

Alapértelmezetten a SIM névjegyek nem jelennek meg, de könnyedén beállítható. Nyissunk meg egy tárcsázót és fölül váltsunk a Névjegyek lapra. Majd a jobb felső sarokban kattintsunk a három pöttyre és a lenyiló listában, pedig a Beállításokra. Itt már a SIM névjegyeinek megjelenítését be is tudjuk kapcsolni.

 

Szinkronizálási beállítások:

Beállítások -> Szinkronizálás

 

Teljes képernyős megjelenítés, Gombok tükrözése:

Jelenleg az alábbi beállításokat eszközölhetjük.

Beállítások -> Teljes képernyős megjelenítés

Kettő lehetőségünk van a Gombok, vagy a Teljes képernyős mozdulatok beállítása.

A Gombok esetében a szokásos szoftveres vissza, kezdőképernyő, menü funkciókat tudjuk használni. Annyira még van beállítási lehetőségünk, ha bekapcsoljuk a Gombok tükrözése funkciót, hogy a vissza és a menü gomb helye felcserélődik. A Teljes képernyős mód beállítása esetén a szoftveres menü átveszi az éppen megnyitott alkalmazás hátterének színét. Alkalmazásonként lehet konfigurálni, ha nem kapcsoljuk be, akkor egy fekete sávban jelenik meg a szoftveres menü.

 

A Teljes képernyős kézmozdulatok beállítása esetén eltűnik a szoftveres menü és kézmozdulatokkal vezérelhetjük a telefonunkat. Ami az alábbi képeken is látható.

 

Az Akkumulátor kijelzés stílusa, pedig lehet Grafikus, Százalékos, vagy Állapotsor. Az alábbi képernyőn a Százalékos megjelenítést láthatjátok, mert így sokkal könnyebb látni, hogy mennyi üzemidővel rendelkezik még a telefon a következő töltésig.

 

Fejlesztői beállítások bekapcsolása:

Beállítások -> A telefonról

Addig nyomkodd a MIUI verzió feliratot, amíg ki nem írja, hogy: “Nincs rá szükség Ön már fejlesztő.” Majd megjelenik a Fejlesztő beállítások az alábbi útvonalon.

Beállítások -> További beállítások -> Fejlesztői beállítások

 

APN beállítása:

Beállítások -> SIM kártyák és mobilhálózatok -> SIM kártya beállításai (rányomsz a szolgáltató nevére) -> Hozzáférési pontok nevei

 

Biztonsági mentés és visszaállítás:

Telefonunkat (gyári) alaphelyzetbe állítani az alábbi menüpontban lehet. Fontos, hogy ilyen művelet során ne felejtsük el az adatainkat lementeni.

Beállítások -> További beállítások -> Biztonsági mentés és visszaállítás -> Gyári adatok visszaállítása

 

Arcfelismerés bekapcsolása:

Beállítások -> További beállítások -> Régió (Itt váltsuk át a régiót pl. Hongkong beállításra)

Mikor visszalépünk a Beállítások -> Képernyőzár és jelszó menüben már elérhető lesz az Arcadatok kezelése opció!

 

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Tisztelt Varga Tamás!
  Redme6 készülékem van. Általában jól működik, viszont a Bluetooth kapcsolatot rendszeresen elfelejti az autómmal, ezért mindig újra szoktam indítani a telefonom.
  Ez különösen akkor zavaró, ha sietek, elindulok, és utána veszem észre, hogy nem kapcsolódnak össze!
  (Természetesen menet közben nem kapcsolgatok még akkor sem, hogy a biztonsági beállításokat kikapcsoltam.

  Mit tanácsol, mit tegyek, hogy a telefonom és a kocsim között stabil maradjon a Bluetooth kapcsolat?

  Kérem, ha tud, válaszoljon!

  Üdvözlettel:
  Tárkány Szűcs József

 2. Tisztelt Tárkány Szűcs József!

  Itt sok probléma lehetséges, de elsőként a párosított eszközök közül törölném az összes eddigi bluetooth eszközt. Majd ismét összehangolnám az autóval és tesztelném. Abban az esetben, ha ez sem működik gyári alaphelyzetbe állítanám a telefont és ismét megpróbálnám. Más típusú mobillal működik megfelelően? Mert az autóban lévő is lehet rossz.

  Üdv, Tomi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .