Amikor megáll az élet 24 – 26 fok felett! | [Global Version] XM Wanbo X1 projektor

XM Wanbo X1 projektor
XM Wanbo X1 projektor

Szerettem volna egy kerti projektort, amit kint lehet hagyni és egy sör mellett este megnézünk egy meccset. Ezért néztem ki a Wanbo X1-et, ami a tesztek alapján tökéletes választásnak tűnt, de elhamarkodottan vásároltam, sajnos.

Valójában ár-érték arányban tényleg egy jó választás és, ha az általam említett hibákkal nem találkozol, akkor jó vétel lehet számodra.

Modell – Wanbo X1
Lencse – Üveg
Világítás – led
Fényerő – (ANSI): 300 lumen
Tényleges felbontás – 1280x720P
Kotraszt – 2000:1
Led élettartam – 20000h
Képarány – 4:3/16:9
Manuális fókusz, Manuális trapéz beállítás
Vetítési távolság (m) – 1.2 ~ 3m
Vetítés mérete – 40-120 inch (képátló)
Apple(Airplay), Android (DLNA)
Magyar nyelv támogatott
Wi-Fi 2.4G
Hangszóró – 3W

Portok
HDMI / jack / usb / AV

Tápegység (V) – 110V-240V (±10%), 50-60Hz
Zaj – 38DB / 1 m
Túlmelegedés elleni védelem (25-26 fok feletti hőmérsékleten lekapcsol)
Csomag tartalma – Használati útmutató, Projektor, távirányító

gép a forgalmazó oldalán – Wanbo X1


Megjelenés és anyaghasználat

Masszív és letisztult csomagolásban érkezett, a csomagban kaptunk egy Wanbo X1 projektort, egy távirányítót, tápkábelt, HDMI kábelt (kb. 30 cm hosszú) és egy AV kábelt. (Meg egy használati útmutatót.) A projektor háza fehér műanyag borítást kapott és a tetején találhatóak funkció gombok a menü irányításához, hátul helyezkedik el a tápcsatlakozó, a bekapcsoló gomb és az AV, Jack, USB, HDMI kapott még helyet.

Az alján van 4 darab masszív gumitappancs, egy szabvány állványmenet és itt tudjuk kivenni tisztítani a porszűrőnket is.

Az elején egy márkafelirat és a lencse található, aminek az állítása manuálisan történhet. Az első a fókuszt hivatott állítani, a második pedig a trapéz korrekciót.

 

Beállítások, kezelés

Bekapcsolás után négy főmenüvel találkozunk, a kivetítés lehetőségével vezeték nélküli kapcsolaton (airplay, dlna), de számomra ez nem volt annyira használható funkció. Mivel a kapcsolat létrejötte után szakadozott és problémás volt a lejátszás. De nem erre a célra vettem, így nem is tulajdonítottam jelentőséget ennek a problémának igazán.

Majd kimenetekre tudunk kapcsolni, mint AV és HDMI. De nem maradt el az USB funkció sem, ha külső eszközt csatlakoztatunk nézhetjük róla a videókat, képeket.

Elindíthatjuk a beállításokat, ami szintén négy nagy részre van tagolva.

Hangzás

A beépített 3W hangszórótól nem vártam csodát, de ennek ellenére meglepően jól szólt, habár egy filmet azért nem néznék végig vele. Ami viszont sajnálatos, hogy a jack csatlakozóra bármilyen hangfalat csatlakoztattam, egy halkan kezdődő és lassan erősödő sípolásnak lettem tulajdonosa. Természetesen rengeteg kábellel és hangfallal próbáltam, az eredmény ugyan az. Így a jack csatlakozó számomra használhatatlan, de mivel egy Mi Box  került rá HDMI kapcsolaton, vagy egy Xbox One S, így azokra volt csatlakoztatva a hangfal és ezért ez sem kimondottan zavaró tényező. De ez már a harmadik hibája, ami azért bosszantó és felháborító lenne, ha nem tudnám megkerülni más megoldással.


Összegzés

A Wanbo X1 egy nagyon jó olcsó projektor otthonra és megéri az árát, ha nem találkoztam volna az audio eszközök csatlakoztatásánál iszonyatos sípoló gerjedéssel. De ezt még áthidaltam, hogy a HDMI-re csatlakoztatott eszközre tettem a külső hangfalakat, nem közvetlen a projektorra.

A trapéz korrekció állítása után a beállítást elveszettem folyamatosan, mivel a korrekcióhoz használt tekerős megoldás egyáltalán nem stabil, inkább csak lötyög. De még ezt is túl lehetett élni, habár kissé bosszantó!

Viszont azt nem jelezték semmilyen formában, hogy a túlmelegedés elleni védelem 24-26 fok felett szobahőmérsékleten bekapcsol, aminek köszönhetően nyáron csakis kizárólag klíma mellett tudod használni! (később a hozzászólásoknál olvastam, hogy más is járt így)

Amennyiben egy jól sötétített (full sötétre gondolok) helyiségben fogod használni kb. három méteres vetítési távolsággal egy nagyon jó mozi, vagy játékélményt fogsz elérni 120″ inch körüli képátlóval. A minőség ár-érték arányban tényleg nagyon jó és nem zavaróan hangos a hűtése. De sötétítés mellett a klíma is legyen készenlétben, mert sok helyen nem beszélnek róla, de 24-26 fok felett letilt a projektor. (túlmelegedés elleni védelem) Nálam ez történik és másnál is olvastam a banggood fórumán, hogy találkozott hasonló jelenséggel. Úgy érzem kicsit áldozni kell a ventilátor hangjának oltárán, a klíma javára.

(A sípoló jelenség miatt cserélni szerettem volna, de erre azt a választ kaptam, hogy vigyem egy helyi szervizbe és javíttassam meg saját költségen, majd a számla alapján kifizetik. Persze a javítás legyen jó olcsó. Ezt egy friss vásárlás keretében! Majd mikor értékeltem a projektort nem engedélyezték a hozzászólásomat, amiben a hibáit említem. Ez nagyon érdekes mert soha nem volt még velük kapcsolatban ilyen negatív tapasztalatom. Szóval rendelgessünk, de csak óvatosan! Ugye banggood?!)

1 hozzászólás

  1. Üdv.
    Nálam a Wanbo X1 távirányítója adta meg magát szinte azonnal.
    Azóta is küldik az újat…..persze, hogy nem lesz belőle semmi.
    Túlmelegedés még eddig nem volt, de tény, hogy, meleg sem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .