Semmi különös, mondhatni korrekt! | LAMAX Taps1

Semmi különös, mondhatni korrekt! | LAMAX Taps1
Semmi különös, mondhatni korrekt! | LAMAX Taps1

Semmi különös, mondhatni korrekt! | LAMAX Taps1
Semmi különös, mondhatni korrekt! | LAMAX Taps1

Vannak olyan termékek a piacon, melyek hozzák a kiegyensúlyozott teljesítményt és árazást, szóval nem kiemelkednek a tömegből és nem is eltűnnek a háttérben, hanem ott mozognak valahol a teljesen használható szegmensben. Így tudnám jellemezni a LAMAX Taps1 True Wireless fülhallgatóját is.

A csomag tartalma LAMAX Taps1 fülhallgatók, Töltő tok, Micro-USB tápkábel, 3 különböző méretű füldugó, Biztonsági előírások, Termékregisztrációs leírás és Használati útmutató

A doboza informatív és ami nem elhanyagolható, hogy nagyon masszív is, így az esetleges futárral való szállítás során sem lehet nagy baja.

A használat nagyon egyszerű, hiszen a töltő tokból kivétel után automatikusan bekapcsolnak a fülhallgatók, de ha az érintő felületet nyomva tartjuk 5 másodpercig, akkor így lehet manuálisan be- vagy kikapcsolni a fülhallgatókat. Mikor a tokba visszahelyezzük automatikusan lekapcsolnak és elkezdenek tölteni. Használhatjuk párban, vagy külön-külön is.

A párosítás zökkenőmentes volt és egyszerű, csak ki kell venni a tokból és mikor a piros és kék LED villogni kezd meg kell keresnünk a telefonunk bluetooth eszközei között és párosítani. Legközelebb mikor kivesszük már automatikusan kapcsolódik, amennyiben a bluetooth be van kapcsolva.


Vezérlés funkciók

  • Bekapcsolás – Tartsuk 5 másodpercig benyomva a többfunkciós gombot
  • Kikapcsolás – Tartsuk 5 másodpercig benyomva a többfunkciós gombot
  • Lejátszás/Szünet – Nyomjuk meg 2x a többfunkciós gombot
  • Következő szám – Nyomjuk meg 3x a többfunkciós gombot a jobb oldali fülhallgatón
  • Előző szám – Nyomjuk meg 3x a többfunkciós gombot a bal oldali fülhallgatón
  • Hívás fogadása/Befejezése – Nyomjuk meg 2x a többfunkciós gombot
  • Hívás elutasítása – Tartsuk 2 másodpercig benyomva a többfunkciós gombot
  • Mobil asszisztens aktiválása – Tartsuk 2 másodpercig benyomva a többfunkciós gombot

A tok töltése a mellékelt microUSB kábellel lehetséges max. 5V feszültségű táphoz csatlakoztatva. A tok töltöttségi állapotát a középső LED kijelző mutatja és a mellette lévő 4 mezővel rendelkező jelzőfény a két fülhallgató töltöttségi szintjét jelzi. (25% 50% 75% 100% felosztásokkal)

Üzemidőre nem lehet panasz, hiszen a fülhallgatók kb. 6 óra folyamatos lejátszást biztosítanak (50%-60% hangerő beállításon) és a tok segítségével még kettő alkalommal tudjuk teljesen feltölteni a füleseket. Így összesen, akár 18 óra üzemidő is elérhető.

 

Összegzés

Az biztos, hogy ha az ár-érték arányt nézzük egy jó választás lehet a LAMAX Taps1 és meglepetést nem fog okozni, hiszen nincsenek kiemelkedő pozitívumai és negatívumai sem. A gyártó az eddigi tapasztalataim alapján kettő dolgot nagyon jól csinál.

  1. a termékei azt nyújtják, amit leírnak és úgy is működik, ahogy kell
  2. az árazás nem csúszik meg, erre eddig úgy néz ki nagyon figyelnek és ez biztató

A Taps1 hangzása rendben van, de néha azért nekem hiányoztak a mélyebb hangok. A fülhallgató kialakítása, viselete kényelmes és jól működött a bluetooth kapcsolat, az érintés vezérlés. Az üzemidővel nem volt probléma, ebben is jól teljesített.  Igaz, ebben az árban nem  opció az ANC, de ez más gyártó esetében is így van. Amennyiben meg jobb mélyeket szeretnél, vagy ANC opciót, akkor lépned kell egy szintet feljebb, ami árazásban már közelít a LAMAX Taps1 jelenlegi árának kétszereséhez.

Zenehallgatáshoz, Stream tartalmak fogyasztásához megfelelő, de játékokra nem a legjobb választás, mert késleltetési problémák előfordulhatnak. A telefonbeszélgetések érthetőek voltak nyugodt környezetben, zajosabb helyeken már nem volt annyira jó minőségű a hívás. A túloldalon többször panaszkodtak, hogy visszhangozva hallanak, de azért le lehetett bonyolítani a hívásokat. Ezt negatívumnak nem tudom felírni, mert találkoztam már drágább fülhallgatókkal is, ahol szintén hasonló minőségben tudtam telefonon beszélgetni. A piacon jelenleg rengeteg TWS fülhallgató közül válogathatunk, hasonló árazással, hasonló funkciókkal, mint a LAMAX Taps1. Ezért úgy zárom a mondandómat, hogy semmi különös, mondhatni korrekt!


Fülhallgató típusa: True Wireless Stereo
Vezeték nélküli technológia: Bluetooth 5.0
Támogatott profilok: HFP / A2DP / HSP / AVRCP
Támogatott kodekek: SBC
Bluetooth hatótáv: 10 méter
Fülhallgató akkuk kapacitása: 45 mAh
A dokkoló akkumulátorának kapacitása: 300 mAh
Lejátszási idő: Hangerő 50 % – 6 ó, Hangerő 60 % – 5 ó
Frekvencia-tartomány: 20 Hz – 20 kHz
A fülhallgató gombjainak funkciói: Zeneszámok lejátszása, Siri/Google Assistant aktiválás, hívásvezérlés
Egy fülhallgató súlya 4 g
Súly a dokkolóval együtt 36 g
További tulajdonságok: Kihangosító, IP54, egy fülhallgató üzemmód

készülék a gyártó/forgalmazó oldalán: LAMAX Taps1


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .