Kami Doorbell Camera | kamerás ajtócsengő, de kinek éri meg?

Kami Doorbell Camera
Kami Doorbell Camera

Kami Doorbell Camera
Kami Doorbell Camera

specifikáció

Modell: D201
Vízállóság: IP65
Felhasznált anyag: ABS ipari műanyag
Maximális felbontás: FullHD 1920×1080 @ 20 fps
Lencse: 160° széles látószögű (D:195° H:171° V:91°) f2.5
Videó tömörítés: H.264 High Profile
Hang: Beépített mikrofon és hangszóró
Tárolás: Felhőszolgáltatás támogatás (előfizetést igényelhet)
Éjszakai felvétel: IR Cut + infravörös LED-ek (+ db. λ=850nm)
Támogatott rendszerek: Android / iOS
WiFi: 2.4G/5GHz, 802.11 b/g/n (WEP / WPA / WPA2)
Működési hőmérséklet: -10°C ~ +50°C
Működési páratartalom: 20-70% RH
Lopásgátlás szabotázs-érzékelő és ház-zár
Akkumulátor: 6000 mAh 22.2 Wh
Méret: 63.5 x 135,6 x 33 mm
Tömeg: 144.3 g (akku nélkül) 253.4 g (akkuval)

A doboz tartalma:
Kami Doorbell Camera, Akkumulátor, Csengő csatlakozó, Hátlap a felszereléshez, Szerelési anyagok, Töltő kábel, 2 db. csavarhúzó, Csavarzsák, Használati útmutató, Jótállási jegy

bővebb információ a forgalmazó oldalán: Kami Doorbell Camera


Az első benyomásom, hogy „Dunát lehet vele rekeszteni” annyi hasonló termék van a piacon hasonló áron és tulajdonságokkal. Mivel már volt szerencsém ilyen termékkel találkozni sejtettem, hogy mire számíthatok. Ezért nem is voltak nagy elvárásaim, ami végül beigazolódott.

A csomagolás korrekt, a csomag tartalmát fentebb olvashatod és a szerelés is brutálisan egyszerű, a leírásokat, instrukciókat megtalálod a cikk végén összesítve. Ezért ezekre a részletekre nem is térnék ki, inkább azt taglalnám, hogy kinek lehet megérős ez a termék. Meg azt, hogy milyen problémákkal találkoztam és mi volt rá a megoldás.

A tapasztalataim alapján ez a csengő akkor fog neked jó szolgálatot tenni, ha legalább 10 méteren belül helyezkedik el a wifi router sugarában. Mert a vezeték nélküli kapcsolat nem éppen acélos tulajdonsága, ezért ha lehet tedd minél közelebb, az ideális távolság 5-6 méter körül van. Persze ez attól is függ, hogy milyen eszközt használunk a wifi jel szórására. De egy kertes ház esetében, amennyiben külső kerti kapuhoz szereled fel, ezt  érezni fogod, ha a csengő 10 méternél távolabb van a routertől. Nem fog hatékonyan működni.

A csomagoláson jelzett Kami Home alkalmazást felejtsétek el, mert nem fog értesítést küldeni a telefonotokra. Hiába állítassz be mindent jól és adod meg az engedélyeket, soha nem fogsz értesülni arról, ha valaki nyomkodja a csengődet! Ezért egyből érdemes használni a Yi Home alkalmazást, ami szintén a Kami Visionhoz tartozik és  teljesen ugyanaz a menü és beállítási lehetőség fogad, mint a Kami Home esetében, csak itt működni fognak az értesítések.

Az akkumulátorunk 6000 mAh, de itt csak akkor érhetünk el jelentősebb üzemidőt, ha minden funkciót kikapcsolunk. Például a smart detection és a status light funkciókat, de így értékes beállításokat bukunk el. Talán így a kettő, vagy három napos üzemidő összehozható, vagy még több is. De aki szeretné micro-USB kábelről is etetheti táppal, ami azért sokkal biztosabb működést eredményez és nem kell lemondani a funkciókról, de ezt meg kivitelezned kell, hogy az adott helyszínen tudj tápellátást biztosítani. Ebben az esetben már kérdéses a létjogosultsága wifi és akkumulátoros üzemű csengőnek. Mert erre vannak sokkal jobb és szebb, stabilabb megoldások PoE tápellátással. Ezeknél nem kell a wifivel kínlódni és atom biztosan működnek, de az áruk sem 15.000 forint körül mozog, olyan 50.000 – 60.000 forint, de nem fog megfordulni a fejedben, hogy minek is vetted meg.

Ami még fájópont, hogy a kamera képét nem lehet rögzíteni saját hatáskörben. Ami azt jelenti, hogy nincs benne SD kártya lehetőség, de még szoftveresen sem lehet beállítani, hogy egy hálózati meghajtóra (NAS) rögzítsen. De természetesen, ha előfizetsz a cloud szolgáltatásra, akkor mindent is rögzítenek és tárolnak neked? Számomra ez a koncepció érthetetlen, hiszen aki „olcsó” kamerás ajtócsengőt akar magának 15.000 forintért, aminek a működése közel sem tökéletes, valószínűleg havi, vagy éves cloud előfizetést fog mellé kérni. Igen, valószínűleg…

Kami Doorbell Camera
Kami Doorbell Camera

összegzés

Ezt a terméket csak olyan esetekben tudom elképzelni, ha a csengő közel kerül a bejárati ajtóhoz és a vezeték nélküli routerhez. Például egy lépcsőházban, de ott meg azért veszíti el a létjogosultságát, mert a lépcsőházakban alapból van csengő a bejutáshoz, ezt meg egy „kukkolóként” tudod használni a saját bejáratodnál, ami szerintem meg ennyiért, ilyen feltételekkel (cloud) felesleges.

Szóval elérkeztünk a tanúlsághoz, hogy néha nem baj ha többet költünk, de az hasznos lesz számunkra!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .